Magyar Napkollektor

Solarkollektor - Napkollektor - Péter Impex Kft A Péter Impex Kft által kifejlesztett napkollektor magyar fejlesztés, magyar gyártás. Rendelkezik magyar és EU közösségi mintaoltalommal, TÜV minősítéssel.

Friss topikok

Linkblog

Partner Oldalak

Napkollektor rendszer kiépítése hitelből

2008.09.10. 11:48 magyar-napkollektor

Péter Impex - Napkollektor

 

A lenti bejegyzésekből jól látható, hogy mennyire időszerű és indokolt a napkollektoros rendszerek kiépítése családi házaknál. Egy 4-6 személyes család esetében a megtérülési idő 4-6 év közé tehető, ami egyáltalán nem mondható hosszú távnak. Ha figyelembe vesszük az állami támogatás lehetőségét, ami jelenleg 30%, továbbá a gáz árának a változását, amiről soha nem lehet tudni előre, hogy hogyan alakul, hisz csak az utóbbi hat évben 183%-ot emelkedett, de ez lehet drasztikusabb is, mindenképpen indokolt a függőség csökkentése.

Nyilvánvaló, hogy egy átlagos családnál a jelenlegi konjukturában vannak fontosabb dolgok, amik szintén megoldásra várnak, de ettől még érdemes mérlegelni. A napkollektoros rendszer kiépítése egy hosszú távú beruházás. A beruházási költségek megtérülése után a rendszer továbbra is működik, és nem igényel kiadásokat, de termeli a hasznot, független a gáz árának az alakulásától.

Mit érdemes tenni akkor amikor már eldöntöttük a beruházás megvalósítását, de nem rendelkezünk kellő tőkével?

A válasz nagyon kézenfekvő!

Keressünk, egy olyan bankot ahol segíteni tudnak! Ez ma már nem lehetetlen.

Ma már léteznek olyan bankok, ahol lehetőség adódik rövid lejáratú hitelre, akár előnyös kamatok mellett, kimondottan ilyen célú beruházásokra.

http://www.cib.hu/services/lakossagi/lakashitel/devizalakas/devizalakas 

Ha okosan döntünk, könnyen kiszámítható, hogy a beruházás - még ha banki hitellel történt is - mindenképpen előnyös, hiszen a rendszer működése, annak előnyei, fedezik magát a kamatot és részben a törlesztési részleteket is. Nyílván kitolódik a megtérülési idő, de nem saját költségen. 

Péter Zoltán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyar-napkollektor.blog.hu/api/trackback/id/tr99657009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása